Våra tips om hur du firar Earth Hour med hållbar shopping

konsumption.jpg

Dela goda exempel genom att starta en secondhand-utmaning

Allt (nästan) som du kan handla nyproducerat går även att hitta second hand och ofta är det bara av ren vana som många i första hand sneglar åt det som är nytt. Startar du en utmaning bland vänner och familj där ni delar med er av era hållbara köp, butikstips och inspiration kommer du få med dig fler på tåget. Eftersom vi människor är flockdjur som gillar att följa med strömmen kommer du lätt att få med dig de som tidigare aldrig handlat second hand.

 

Sellpy.se kan du handla tryggt och säkert bland 300 000 unika second hand-varor. För dig som gillar lyx, fynd, kostymer, småprylar, hållbarhet, samlarprylar eller som bara vill hitta en ny vårgarderob

 

Handla från hållbara företag

Din roll som konsument är viktigare än du kan tro. Genom att ifrågasätta, vilja ta reda på mer om kläderna, elektroniken eller smycket du vill köpa visar du vad som är viktigt och sår frön för en mer hållbar utveckling. Genom att aktivt välja bort varumärken som inte står för hållbara ideal påskyndar du viktig förändring.

Köp och använd det du älskar

Nog för att det kan vara kul att fynda toppar med roliga färger när våren är på gång eller haka på en kortlivad trend bör du hålla dig till dina favoriter om du vill vara en mer hållbar konsument. Hållbara kläder är kläder som används och chansen att du kommer att älska, respektera och ha ett plagg längre ökar om det är något som du gillar att ha på dig.

Lycka till och happy hållbar shopping!

Källor:

https://www.naturskyddsforeningen.se/bra-miljoval/el

https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Energi/Energibalans-i-Sverige/Elanvandning/

http://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Statistik-A-O/Vaxthusgaser-territoriella-utslapp-och-upptag/