Sabina & Friends ger kläder långa liv utan att tumma på stil

SellpyträffarSabinaandfriends.png

Vi har pratat med Unni Warner som är medgrundare till Sabina & Friends, en uthyrningstjänst för kläder som passar alla tillfällen. Vi var nyfikna på hennes syn på en mer hållbar livsstil där kläder lever länge och älskas.

Vilka är fördelarna med att hyra ett plagg istället för att köpa det?

Det är bättre att hyra ett plagg du vill använda en eller bara några gånger än att köpa något bara för ett speciellt tillfälle. Det kanske är ett plagg som kanske är supertrendigt nu men som du vet att du kommer att tröttna på rätt snart. Men även om du vill gå lite utanför din comfort zone - du kan våga testa lite mer. Även superbra om du ska på fest och vill ha något speciellt - sådana plagg använder man ofta väldigt sällan. Andra fördelar är naturligtvis att du hittar märken du inte skulle upptäkt annars och slipper springa runt bland flera butiker - hos oss hittar du många märken och stilar.

Hur tror ni att man bäst och mest effektivt kommunicerar kring hållbar konsumtion?

Det borde vara med i alla samtal som rör miljön - speciellt nu när vi pratar massor om klimatångest. Istället för att bara prata om hur dåligt vår planet mår kan vi prata om vad vi kan göra för en bättre och mer hållbar miljö, te x att lyfta hållbar konsumtion mer så fler förstår vad det innebär och att det finns många olika alternativ. Sen måste folk börja våga testa.

Vad är ditt bästa vardagstips för en mer hållbar livsstil?

Att tänka på alla sina handlingar man gör under en dag - allt från att inte låta kranen stå och rinna, sopsortera, handla så mycket eko/närproducerat som du har möjlighet till. Men även när du går i butiker - tänk efter en extra gång - har jag något liknande hemma, och behöver jag verkligen den här saken/plagget.