Inspireras av klimatsmarta tips från våra kunder

4IMG_9728.jpg

Vi frågade våra kunder om deras mest klimatsmarta tips för en hållbar livsstil, och tänk vad glada och stolta vi blev över alla kloka, enkla och smarta tips som minskar vårt klimatavtryck och samtidigt höjer livskvalitén. Att inspireras av andra är nyckeln till förändring så här kommer våra favorit-tips att välja och vraka bland.

Ät veganskt, närproducerat och kanske odla själv. Det finns inget finare än att skörda sina egna grönsaker och veta precis var alla ingredienser kommer ifrån.

 Snacka med vänner och familj vad ni kan göra tillsammans; byt kläder med varandra, ha vegetariska matlagningskvällar, ge er ut i skogen tillsammans och utmana varandra i att fatta bra miljöval varje dag!

Lyssna på barnen för de har en sån enkel inställning.

Ha en köttdag i veckan istället för en vegetarisk dag i veckan.

“Satsa på ett fåtal, dyrare plagg med bättre kvalitet"

Umgås mycket med nära och kära samt nya människor som du är nyfiken på - så hinner du inte ens tänka på att shoppa så mycket! 

Börja gå på växtbyten/sticklingsbyten istället för att köpa nya växter, jätterolig aktivitet där man både kan hitta nya fantastiska växter och träffa andra härliga personer.

Minska matsvinnet, köp hellre för lite mat när du handlar än för mycket så att du måste slänga allt när det blir för gammalt om du ej hunnit äta det

Hitta alternativ till engångsprodukter, eller sådan som håller längre och spar på naturen, t.ex ansiktsrengöringsduk istället för sminkborttagningsmedel, menskopp, tygpåsar istället för plast och självklart second hand.

Handlar du nytt ska du köpa något som du vet kommer hålla länge och som du kommer att ha användning av.

Hitta en stil du trivs i och hålla sig till den istället försöka hänga med i alla trendväxlingar som gör att man måste köpa nya plagg varje säsong.

“Tänk dig för varje gång du står med en ny pryl i handen i affären... Behöver jag den? Om ja... Går det att hitta det begagnat istället?”