Klimatsmarta packtips - så tjänar du och miljön mest på din Sellpy-försäljning

klimatsmarta tips sellpy.jpg

När du gör dig av dig med det du inte längre använder och skickar in dina prylar och kläder till Sellpy gör du en hållbar insats genom att ge sakerna ett längre liv. Här rekommenderar vi några typer av saker som vi ofta har har många av hemma och som samtidigt gör stor skillnad att återanvända! Klimatsmarta packtips helt enkelt!

Ge dina jeans längre liv

Många av oss har några få jeans som älskas och används och några som nästan aldrig används. När du rensar hemma och packar din Sellpypåse rekommenderar vi dig att ta en extra koll i jeans-lådan. Jeans, som oftast består av 100% bomull kräver stora mängder vatten och energi vid nytillverkning och lämpar sig oftast fantastiskt att återanvända eftersom det är ett så slitstarkt plagg. Genom att bidra till att ett par jeans säljs second hand istället för att nyproduceras har du gjort en hållbar insats för miljön att vara stolt över!

Få inspiration kring vilka jeans vi säljer

Ge dina skönhetsprodukter längre liv

Du känner säkert igen dig i att du har prylar i badrumsskåpet som inte används ofta; en parfym du fick i julklapp, ett hårspray som inte fungerar för dig eller en kräm med fel doft. Att inte glömma badrummet vid rensningen kan förutom att bidra med mer plats och färre prylar, även bidra positivt till miljön. Många av våra skönhetsprodukter är tillverkade med en del miljöfarliga ämnen som gör skada om de slängs fel och hamnar i naturen. Genom att ge dina skönhetsprodukter ett långt liv genom Sellpy har du agerat hållbart och ansvarstagande!

Få inspiration kring vilka skönhetsprodukter vi säljer

Ge din hemelektronik längre liv 

De finns hemma hos oss alla; lådan med all elektronik, gamla datorer, hörlurar och laddare. Istället för att ta massa plats hemma kan du under utrensningen passa på att omsätta lådan till en miljövänlig skatt. Vi behåller många av våra elektronik-prylar för säkerhets skull men har sällan behov av dem i framtiden. Eftersom vår elektronik kräver stora mängder material och energi under produktion gör du miljön en stor tjänst genom att packa ned dem i en Sellpypåse och låta prylarna byta ägare. Och det snabbt, innan prylarna hunnit bli för omoderna.

Få inspiration kring vilken hemelektronik vi säljer

Ge dina festklänningar längre liv

Visste du att festklänningen är ett av de plaggen som är minst miljövänligt i vår garderob? Detta kommer sig av att vi sällan använder samma festliga klänning flera gånger och får miljöavtrycket per användning  att skjuta i höjden. Om du inte själv känner för att vara normbrytande och använda samma klänning på flera fester rekommenderar vi att du låter andra personer dansa i den! Packa ned dina klänningar i nästa Sellpypåse och gör en tjänst för miljön.

Få inspiration kring vilka klänningar vi säljer