Glad hållbar påsk med Sellpys bästa tips

Sellpy påsk.jpg

Påsken är mångas favorit bland våra högtider. Kanske är det för att våren äntligen brukar tittar fram, för att man har några extra dagar tillsammans med familj och vänner och för att det inte finns några krav på att hets-handla presenter. Låt påsken förbli en lugn högtid fylld av kärlek till maten, vännerna och till jorden med våra tre bästa hållbara påsktips. 

Ge dina kläder längre liv 

Nu är vintern förbi och det är tydligt vilken tröja, jacka, mössa och byxor som du inte använt under hela säsongen. Istället för att slänga eller glömma bort dina oanvända saker kan du frigöra plats i lådor och förråd genom att skicka in dem i en Sellpypåse. Förutom att du får bättre koll hemma och hittar saker du inte använt på ett tag, gör du en hållbar insats genom att förlänga livet på kläder och prylar. 

Miljöavtrycket för ett plagg blir lägre i takt med antal gånger det används så se till att det älskas, respekteras och används mer!

Dags att så frön

Har du en liten plätt jord utanför ditt hus, en balkong i solen eller ett fönster med plats för krukor? Såhär påsktider är det dags att så dina favoriter som kan bli till mat under sommaren. Inte bara för att egen odling skapar lycka och stolthet, du slipper även  besprutade grönsaker och skapar ditt eget hållbara och närodlade kretslopp!

Ägna tid åt att läsa och lära

En stol i solen bakom dina solglasögon är en perfekt plats att lära sig mer och fundera på goda vanor. Funderar du över hur du ska börja pensionsspara, varför man egentligen firar påsk, hur man lagar egen sill eller hur du under året ska minska ditt eget klimatavtryck? Sellpy kan inte hjälpa dig med allt men i alla fall med inspiration kring hur du får en mer hållbar livsstil!

Ta del av mer inspiration och fler tips i vår blogg!