3 tips på hållbara matvanor att starta med under Earth Hour

hållbara tips.jpg

Köp mat som du kommer att äta upp

Nog för att det är kul att testa nya smaker och storhandla när lönen har kommit men ofta leder våra frikostiga vanor till att mat slängs i onödan eller glöms bort längst inne i skafferiet. Handlar du mat som du vet att du älskar att äta upp, den mängd du vet att du kommer att äta upp och fryser in mat som riskerar att bli gammal agerar du mer hållbart utan att egentligen tumma på någonting!

 

Tips!

Har du mat hemma som du inte tror kommer att gå åt? Ta med dig matlådor, burkar eller frukt till jobbet nästa gång då minskar du inte bara matsvinnet utan blir världens populäraste kollega!

 

Våga fråga var maten kommer från

Vi kan alla hjälpas åt att öka medvetenheten hos restauranger och matbutiker genom att fråga var köttet kommer från, varför frukten fraktats långt eller varför fiket väljer bakverk med palmolja. Ställer du frågor, vågar avstå och ställer krav är du med i förändringen mot en mer hållbar värld.

Starta en klimatsmart middagsklubb med startskott på lördag

De allra flesta älskar middagar i goda vänners lag så utnyttja detta forum för att sprida bra exempel och inspirera varandra till mer håll och god mat. Varför inte börja redan på lördag under Earth Hour med tända ljus och bra samtal?

Lycka till och smaklig hållbar måltid!