Pressmeddelande 23/11-2018

Sellpy med vänner bjuder in till cirkulär fest och vill göra det lätt att göra rätt

Idag är det Black Friday med hela svenska folket; startskottet för den galna julhandeln. Butikerna basunerar ut sina bästa erbjudanden och den enorma shoppinglusten får onlinebutiker att haverera. Detta rimmar dock dåligt dels med 2018 års klimatrapport som FN gick ut med i höstas och dels med det faktum att vi redan i augusti (!) passerade gränsen för jordens årliga tillgång av förnybara resurser.

I måndags gick flera företag och organisationer i bräschen för motreaktionen ”White Monday”, som uppmuntrar till cirkulära konsumtionsmönster och hållbara alternativ framför linjär konsumtion av nyproducerade varor. Ett par dagar därefter utsågs ”Det återvunna plagget” till årets julklapp. Att agera och handla hållbart har aldrig varit hetare och mer självklart än nu, och det är på tiden eftersom slit och släng-mentaliteten är skadlig både för både miljö och människor.

Som en hejdundrande slutfest för denna svarta vecka anordnar nu Sellpy tillsammans nio andra aktörer en dag i cirkulärekonomins tecken; Sellpy Circular Day. Företagen på plats representerar olika sätt att förhålla sig cirkulärt till det vi använder; från försäljning av second hand-kläder och tillvaratagande av IT-utrustning till prenumeration av barnkläder, möbler och förenklad återvinning.

“För många är det brist på kunskap och upplevelsen av att det är krångligt, som ligger i vägen för våra hållbara val. Vi vill inspirera till enkla sätt att ta steg mot en mer hållbar livsstil och komma konsumenten närmare under denna cirkulära fest” - Lisa Book Taube, Hållbarhetschef Sellpy

Välkommen att fynda årets hållbara julklappar och lära dig massor om framtidens hållbara tjänster. På scen hör du inspirerande talare berätta om varför det kan vara svårt att leva som man lär och hur man på olika enkla sätt kan integrera hållbarhet i vardagen.

När: Lördag 24 november kl 13.00 - 17:00

Var: Scandic Malmen

Eventet på FB: https://www.facebook.com/events/343604846448465/

Kontaktuppgifter

Lisa Book Taube, Head of Sustainability på Sellpy & initiativtagare till Sellpy Circular Day lisa@sellpy.se, 070-200 89 80

Om Sellpy

Sellpy är Sveriges ledande marknadsplats för begagnade kläder och prylar. Sellpy vill göra det så enkelt som möjligt att ge sina saker nytt liv och att handla second hand och bidrar till därigenom att fler saker cirkulerar och används samt att färre saker slängs i onödan och istället respekteras länge. Sedan starten 2014 har Sellpy gett nytt hem till över 3 miljoner prylar.

www.sellpy.se, www.sustainability.sellpy.se

Deltagare under Sellpy Circular Day:

Sellpy, Beteendelabbet, Tradera, Hygglo, Hyber, Sabina & Friends, Inrego, Usedby, TipTapp, Beleco, Olas Sopkasse

 

Pressbilder

Andra bild.jpg
lisa_wm1.jpg
Circular_day_IG.jpg