46514128_1954968961255780_7332115984431448064_o.jpg

God hållbar jul!

Årets julklapp 2018 det återvunna plagget; det hållbara plagget med ett långt liv, plagget som spar på jordens resurser och bidrar till en bättre värld. Vi tycker att det här är fantastiskt och självklart! Att ge kläder långa liv och göra det så enkelt som möjligt att köpa och sälja second hand har varit vårt mål sedan starten. Här är våra tips på hur du kommer igång med att handla second hand!

denim3.jpg

Second hand jeans är snällt mot jorden

Tillverkning av nya jeans kräver stora mängder vatten, kemikalier och utsläpp så är det bara en hållbar klapp du ska köpa - go for jeans!

Tips! Tjuvkika i din partners/väns/pappas garderob efter storlek, modell och brand. En favoritmodell kan en inte få för många av!

 

Accessoarer kan inte bli fel

Är du osäker på klapp-öppnarens klädstorlekar är accessoarer ett ett säkert kort och uppskattad klapp under granen. Välj bland tusentals varma halsdukar, mössor, slipsar och väskor för alla tillfällen.

Tips! Eftersom second hand är lite snällare mot plånboken kan du spana de där dyra märkena du aldrig vågat kolla på…

 
höst_tile.jpg

Tänk mer på stil än storlek

Är du osäker på vilken storlek din klappöppnare har? Tänk på att t-shirtar, stickade koftor, ytterkläder och många andra plagg enkelt går att justera och bära på olika sätt beroende av kroppsform och stil.

Tips! Spana in vilka material som din klapp-öppnare ofta bär och satsa på det - det kan sällan gå fel!

 
annaträning2.jpg

Ge bort en aktiv livsstil

Kanske har din klapp-öppnare nämnt något om att “komma igång med träningen” efter nyår? Då kan det vara läge att slå in hållbara snygga och funktionella träningskläder i paketet!

Tips! Kombinera friluftskläder, träningsskor eller funktionsplagg med en härlig upplevelse t.ex. “En helgvandring längs med Sörmlandsleden”

god jul till er alla från oss alla på Sellpy!