1901_sälj5.jpg

RENSA GARDEROBEN OCH BLI lyckligare

En studie gjord av Myrorna visar att mer än hälften av svenskarna anser att de äger för många saker och att många saker aldrig används. Ändå kan det vara svårt att komma igång med en utrensning. Vi kopplar på samlarbeteenden, ger våra prylar ett nostaliskt värde eller sparar kläder som kanske “någon gång kommer att passa”. Att rensa ut hemma och ge dina prylar och kläder längre liv hos andra har många miljöfördelar. Det finns till och med studier som visar att färre prylar gör oss lyckligare och frigör tid och mentalt utrymme till annat som familj, vänner och upplevelser!

Såhär kommer du enkelt igång med din utrensning hemma:


Börja i liten skala

Att planera en jätterensning kan leda till stress, måsten och är lätt att skjuta upp. Genom att dela upp rensningen i många små etapper kan du ge dig själv många välförtjänta belöningar och gör jobbet mer lustfyllt. Vårt tips är att börja i de vrår och lådor som sällan får uppmärksamhet och där det ligger saker du säkert glömt bort att du äger.


Du behöver bara en av varje

Äger du tre par högklackade skor men tycker två par skaver? Har du två glittriga festkjolar men tycker egentligen bara om den ena? Du har nog många dubletter och triplettetter i garderoben som aldrig får se dagens ljus och som du utan särskilt stor anstängning kan ge nytt liv hos någon annan. Har du bara en av varje ökar chansen att du uppskattar och tar bättre hand om det plagget och att du verkligen inser vad du tycker om och använder


Tänk en-in en-ut

Ett enkelt sätt att löpande se till att inte samla på dig för många prylar och kläder är att alltid rensa ut en sak när du fyller på med något annat. Att alltid ha denna rutin i åtanke kommer så småningom att smitta av sig på ditt beteende och det kommer att kännas enklare att ta tag i en större rensning.


Innan du börjar rensa ut rekommenderar vi att beställa hem en Sellpy-påse som du i egen takt kan fylla upp. Du kan packa ned allt från salladsbestick till parfymer, glittriga kjolar, mobiltelefoner och urväxtra skidjackor.

LYCKA TILL!